La consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, ha avançat que el seu departament ara per ara no té pressupost per concertar les places de la residència IBADA de Castellgalí que hi ha previstes per conveni, però que el mes de setembre se sabrà ja la planificació de quan serà possible, segons ha transmès a l'alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, a Josep Corrons, president d'IBADA, i Maria Bosch, directora de la mateixa institució, en una entrevista que ha tingut lloc al Parlament de Catalunya, a Barcelona.

En l'acte, al qual també ha assistit Carmela Fortuny, directora general de l'ICASS, els representats de Castellgalí han traslladat a la consellera els acords presos en les reunions anteriors que s'havien fet en els darrers dos anys i han posat de manifest les necessitats de complir el conveni de concertació de places del 2010 signat entre l'Ajuntament i la directora de l'ICASS, pel qual es dictava que 45 de les 90 places de la residència havien de ser públiques.

La consellera no s'ha compromès amb la concreció de quan es podrà començar a concertar places atesa la situació econòmica per la qual travessa la Generalitat. De totes maneres, ha emplaçat l'alcalde i els responsables d'IBADA en una reunió similar el setembre d'enguany en la qual podrà comprometre's, aleshores sí, ja que tindrà a la seva disposició la planificació i possibilitats de poder començar a concertar les primeres places a IBADA Castellgalí.

La resposta ha satisfet de forma relativa els assistents a la reunió, que veuen amb cert optimisme contingut l'arribada a mitjà termini de les places concertades promeses.

Munté s'ha compromès a visitar les residències de Castellgalí i Navarcles aviat i ha confirmat que la planificació i concertació es farà amb criteris objectius i d'acord amb els compromisos adquirits.