El Bages acollirà aquest divendres i dissabte les jornades de camp del congrés d'incendis FuegoRed, una xarxa d'àmbit espanyol amb projecció internacional centrada en la temàtica dels incendis forestals i dirigida a professionals i experts d'aquest àmbit.

Tot i que les ponències es faran a Barcelona, la comarca del Bages, amb la implicació de l'Àrea de Territori i Medi Ambient del Consell Comarcal i la Federació d'ADF del Bages, acollirà les jornades de camp, en les quals els participants podran veure sobre el terreny la diferència entre zones gestionades i zones no gestionades, així com visitar unes instal·lacions d'aprofitament de biomassa o analitzar un bosc verd amb treballs recents d'extracció de fusta. Les visites volen mostrar als participants actuacions de gestió del territori en prevenció d'incendis, aprofitament de la gestió forestal i sinergies sorgides de la col·laboració entre diferents organismes.

El congrés coincideix amb els 20 anys dels grans focs, que van afectar unes 45.000 hectàrees entre Sant Mateu de Bages i Montmajor. La reunió de FuegoRed és organitzada per la Fundació Pau Costa i la Universitat de Barcelona.