Un any després de la reparació dels primers bonys apareguts a l'eix Transversal des que se'n va fer el desdoblament, la carretera torna a estar en obres pel mateix motiu. Les deformacions a la calçada han aparegut en aquesta ocasió -tot i que en menys mesura- al tram situat entre l'enllaç de Sant Joan de Vilatorrada i la connexió amb l'eix Diagonal, i també a l'alçada de Rajadell, i aquesta setmana s'hi ha començat a treballar. El febrer d'enguany també es va haver de realitzar una intervenció de les mateixes característiques en un tram entre Rajadell i Aguilar.

Segons van concretar ahir fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, els treballs que s'han d'anar fent en el sector entre Sant Joan i Aguilar duraran unes tres setmanes i consistiran a excavar el ferm en els punts on estigui afectat fins a una profunditat d'aproximadament un metre i refer-lo.

Es tracta de cinc punts, quatre de situats a la calçada en sentit Vic-Girona i un a la calçada en sentit Cervera, que és pel qual s'ha començat la intervenció. La superfície total afectada és de 165 metres, el tram més petit és de 10 metres i el més llarg és de 52. Pel que fa al trànsit, els treballs requeriran com a màxim ocupar un carril de la calçada i en funció del tram on s'estigui treballant. Ahir, per exemple, estaven reduïts a un únic carril dos trams de 2,5 quilòmetres cadascun entre Sant Joan i Rajadell i a l'alçada d'aquesta població.