Castellterçol s'ha quedat sense pla urbanístic quatre anys després que se'n fes l'aprovació i que, per tant, entrés en vigor. El motiu és que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'ha declarat nul atenent a un contenciós administratiu presentat per uns particulars, veïns del municipi, contra l'acord de la Comissió d'Urbanisme del 4 de novembre del 2010 en què es donava el llum verd definitiu a aquest Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal (PGOUM) del municipi moianès.

El motiu central que va motivar el contenciós i que ha fonamentat la sentència anulatòria és que no es van respectar les proporcionalitats de sòl destinat a espais lliures públics (places) i zones verdes que preveu la Llei d'urbanisme en funció del nou sòl residencial que es generava. La sentència admet recurs al Tribunal Suprem, però de moment deixa sense efecte la totalitat de la principal eina de planejament del municipi.

En concret, el jutge quantifica en la sentència que sobre una superfície d'usos residencials que en aquest cas és de 481.731 metres quadrats calia fer una reserva d'espais lliures públics de 96.346 m2 -20 m2 per cada 100 de sòl residencial, segons la Llei-, però que amb el pla urbanístic que es va aprovar era de tan sols 24.629 m2, "i per tant no s'arriba ni als 5,1 m2 per cada 100", segons posa de manifest el magistrat.