Bages Turisme serà el nou ens d'àmbit comarcal que a partir d'ara assumirà les funcions de planificació, gestió i promoció turística que feien els desapareguts consorcis. El Consell Comarcal va portar l'aprovació d'aquest punt al ple d'ahir al vespre, amb previsió de donar-li llum verd perquè l'entitat pugui ser operativa "entre setembre i octubre".

Bages Turisme neix de la necessitat d'aglutinar esforços entre agents públics i privats per definir el turisme de la comarca "després del buit que ha quedat amb la desaparició dels consorcis", segons va apuntar la presidenta comarcal del Bages, Mercè Cardona, en la presentació del nou ens, ahir a la tarda. Aquesta mancança es va posar de manifest a partir de la reorganització impulsada des de la Diputació de Barcelona en matèria de promoció turística, que al Bages va portar al tancament dels consorcis del Cardener i les Valls del Montcau. A partir d'aquí, el Consell Comarcal del Bages d'acord amb l'Ajuntament de Manresa van treballar en la creació d'un nou ens que ara veurà la llum. L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, parla "d'un moment històric, perquè hem estat capaços d'ajuntar-nos per promoure Bages i Manresa com a realitats indissolubles".

Consell Comarcal i Ajuntament de Manresa lideraran el nou projecte, alternant-se la presidència de l'assemblea que el regirà i en què hi haurà representades totes les parts integrants. Serà obert a tots els ajuntaments de la comarca, "i també hi volem la participació d'agents privats", segons van destacar al seu torn tant el conseller comarcal de Turisme, Joan Vi-nyes, com la regidora de Turisme a Manresa, Sílvia Gratacós.

Acabat el mes d'exposició pública que comença avui, els ajuntaments que ho vulguin hauran d'anar aprovant per ple la seva adhesió, i a la tardor es preveu una primera assemblea per definir l'aportació econòmica que haurà de fer cada municipi, assumint ja d'entrada que la de Manresa serà superior. També es disposarà d'una subvenció de 50.000 euros anuals de la Diputació.