Els gegants tindran un protagonisme especial a la Festa Major de Sant Fruitós d´enguany. I és que el poble acollirà la 17a Trobada Gegantera Bages-Berguedà, de la Vocalia de Geganters d´aquestes dues comarques, i que cada any s´organitza en una població diferent del territori. La festa començarà aquets dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda.

Els gegants fruitosencs Sala, Ricardis, Aigó i Isarn, juntament amb els petits gegantons Bocafoc i Lluís de Cardona, seran els amfitrions d´aquesta macrotrobada, en la qual es preveu la participació de 22 colles geganteres de totes dues comarques, que entre totes sumaran 70 gegants o figures, i unes 700 persones.

Per encabir-los millor i ampliar l´animació pel màxim nombre d´espais possible, es faran dues cercaviles simultànies pels carrers del poble.

Àngel Berengueras, president de la colla gegantera de Sant Fruitós de Bages, ha apuntat que «cada any s´organitza la trobada en una localitat diferent, a nosaltres ens feia il·lusió poder realitzar-la al nostre poble, i aquest any ho hem aconseguit». Explica que organitzar un esdeveniment com aquest «comporta força feina, perquè hem de muntar una infraestructura per acollir 22 colles, que representen unes 750 persones, però esperem que serà un èxit i tindrà una bona acollida per part dels santfruitosencs». En aquest sentit, Berengueras aprofita per fer una crida a la gent «perquè aquest dissabte surtin al carrer per gaudir d´un espectacle únic, i que poques vegades podran veure a Sant Fruitós. Ara, només fa falta que el temps hi acompanyi», conclou.