El ple de Santpedor va aprovar per unanimitat donar suport a la presentació de Barcelona com a candidata per acollir la pròxima trobada dels campaners d'arreu del món en el marc de la World Caril-lon Federation.

Catalunya té organisme propi dins la federació mundial des de fa tres anys, quan durant la celebració del darrer congrés, el 2011 als Estats Units, la Confraria de Campaners i Carillonistes de Catalunya va ser admesa per unanimitat a la federació. En aquest moment, l'ens català vol fer un pas més i amb aquesta idea presenta candidatura per organitzar el proper congrés mundial, que està previst per al 2017.

No és casual que Santpedor tingui presència dins aquest ens català, ja que és un dels pocs pobles que queden arreu de la comarca i del país amb campaner. De fet, la moció per donar suport a la candidatura es va debatre a iniciativa de Jordi Espinalt, campaner del municipi bagenc que posseeix el càrrec de manera oficial des del mes de març passat, quan el ple municipal va oficialitzar el seu nomenament.