La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, sosté que l'èxit del procés cap a la independència requereix més que mai "que mantinguem la unitat davant les adversitats que hi pugui haver d'aquí al 9-N". És el missatge que la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana va transmetre ahir als prop de 200 empresaris (majoritàriament de pimes) que van participar en unes jornades organitzades per la sectorial empresarial de la mateixa ANC a Món Sant Benet.

Segons Forcadell, "de vegades pequem d'un excés d'optimisme, i ens pensem que la consulta ja està guanyada, quan encara no ho està", i per això va advertir que "no hem d'anar confiats, perquè al davant tenim un adversari amb molts recursos. És en aquest sentit que va apel·lar "a la unitat entre Govern, institucions, Parlament i societat civil; no podem deixar escletxes, perquè no ens en sortiríem".

La presidenta de l'ANC va reconèixer que l'acord a què es va arribar per fer la consulta "no ens va agradar, perquè no era ni la nostra data ni la nostra pregunta", però es va acceptar "perquè era molt més important defensar aquella unitat que oposar-nos-hi". Segons Forcadell, al procés li cal una acció política "que no es fa amb el cor, sinó amb el cap", i en base "a un projecte inclusiu i transversal, perquè l'independentisme aglutina creences, parles i ideologies diferents". En aquest sentit, va dir que "el procés requereix de molta generositat", abans i després de la consulta, perquè un cop feta, "no preguntarem a ningú què ha votat, i ajudarem Espanya, amb qui seguirem tenint llaços".