Ponents d'arreu del món es trobaran a partir de demà i durant tot el cap de setmana a Callús en la segona edició de l'Homenatge a la Terra, que oferirà prop d'un centenar d'activitats. El campament es muntarà al mas Gras.

L'Homenatge a la Terra és una trobada on "mestres i pensadors de diversos països es reuneixen per oferir la seva visió de la societat, la vida i l'ésser humà, al costat de representants de comunitats originàries, els quals aportaran els seus coneixements ancestrals", apunta l'organització, que afegeix que dins la trobada "es promouen tota mena d'activitats vinculades a iniciatives de canvi de consciència que s'estan produint arreu del món i que suposen un canvi pràctic en el dia a dia, en la nostra quotidianitat. Des de com ens alimentem o eduquem els fills o ens vestim o ens movem o com ens sanem, l'esperit de la trobada està en una visió de nosaltres mateixos i del món més holística i integradora on els coneixements ancestrals i l'ús de la consciència prenen un protagonisme a la nostra vida i en tot allò que ens afecta", com la salut, l'economia, l'educació, l'alimentació, l'art, l'ecologia o l'organització social.

A més, l'organització apunta que "la trobada fomenta l'intercanvi cultural, a través de les diferents cultures que hi són presents, manifestant la diversitat però també les coincidències de les diferents tradicions del món".

Prop d'un centenar d'activitats tindran lloc durant els quatre dies de celebració de la trobada, amb la idea "d'establir vincles, intercanviar experiències, descobrir nous talents i afavorir propostes de col·laboració, a banda de gaudir de la música, l'art, els tallers i totes les iniciatives lúdiques i les cerimònies previstes", algunes d'elles destinades al públic infantil.