El jaciment medieval de les Guixeres acull des del passat 30 de juny la 10a Campanya d´Excavacions Arqueològiques, que es desenvoluparà fins a aquest divendres 11 de juliol.

L´objectiu principal d´aquesta edició és descobrir nous elements arquitectònics als entorns de les restes de l´església preromànica de Sant Pere del Puig i de la domus del Puig de Sant Pere.

En els treballs desenvolupats des de l´inici d´aquesta 10a Campanya, han sortit a la llum noves restes de murs que confirmen la importància del poblament humà d´aquesta zona durant l´època medieval, així com fragments de ceràmica i altres objectes.

Una trentena de persones voluntàries participen en aquesta nova Campanya d´Excavacions Arqueològiques, entre persones adultes interessades en la recuperació del patrimoni històric i alumnes de l´institut Mig-Món que han acabat el 2n curs d´ESO. Els treballs són dirigits conjuntament per les arqueòlogues Cristina Belmonte i Roser Arcos.

La Campanya d´Excavacions Arqueològiques és una iniciativa de l´àrea de Cultura de l´Ajuntament, amb l´autorització de la direcció territorial del departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració de l´institut Mig-Món i de la família propietària dels terrenys. En l´edició d´enguany també hi participen les empreses Iberpotash, Construccions Bages Fran i Samcat, i les entitats Casal de la Dona i Amics Moto Valls de Torroella.

Com és tradicional, aquesta edició de la Campanya es tancarà amb una visita de cloenda, que tindrà lloc aquest divendres 11 de juliol amb la participació de l´alcalde Josep Maria Canudas i la regidora de Cultura, Ana Pérez, entre d´altres persones.

La visita començarà a les 11.00 h i servirà per presentar les troballes d´enguany en el context de les dades que es coneixen actualment sobre l´antic nucli medieval de les Guixeres. També es visitarà la zona de la Font del Trali per estrenar oficialment les noves escales d´accés construïdes pel grup Els Jubilats de les Guixeres amb l´objectiu de recuperar aquesta font tradicional surienca.