L´Ajuntament de Navàs ha començat les obres de transformació d´aquesta cruïlla fins ara regulada per semàfors, per a convertir-la en una rotonda que ordeni el transit dels vehicles que circulin per les carreteres de Gaià i Berga.

Les obres consistiran en el pintat, la col·locació de pilones refractant, i les corresponents senyals indicatives. Aquestes tasques les realitzarà la brigada municipal d´obres. El cost estimat de les obres pugen a uns 1.350 euros (350 en pintura, 300 en les pilones, 250 en les senyals de rotonda, i la mà d´obra de la brigada valorada en uns 450 euros).

L´objectiu és augmentar la fluïdesa del transit rodat degut a la proximitat d´una sortida de la C-16 i la intersecció de la travessia principal del poble amb la carretera de Prats de Lluçanès.

Així, es volen evitar esperes innecessàries als semàfors i alhora impedir l´entrada de vehicles a velocitats excessives. Els serveis tècnics municipals han previst que els camions que hi puguin circular hi podran girar amb seguretat. Durant els primers mesos de funcionament els semàfors funcionaran en ambre i més endavant es valorarà la possibilitat de treure els semàfors. Recordem que només el 2013 l´Ajuntament de Navàs es va gastar 3.151,31 euros en el manteniment i reparació dels semàfors, això sense tenir en compte el seu consum elèctric.

Les obres s´iniciaran i acabaran aquesta setmana, l´Ajuntament de Navàs demana precaució en la circulació degut a les obres, així com agrair la col·laboració i comprensió dels ciutadans i ciutadanes.