La Generalitat haurà de fer una nova valoració del cost que té la restauració del runam del Cogulló de Sallent i l'empresa minera Iberpotash haurà de presentar un nou pla de restauració de l'espai. El tribunal Suprem ha desestimat el darrer recurs que havia presentat Iberpotash contra una sentència anterior que donava la raó al veterà advocat sallentí, Sebastià Estradé, segons ha pogut saber Regió7. Estradé havia considerat que la Generalitat havia fixat condicions massa toves a l'empresa per garantir una correcta restauració de l'espai on des de fa gairebé 40 anys s'hi aboca el residu salí.

El tribunal considera que no hi ha lloc per al recurs interposat per Iberpotash i li carrega totes les costes del procés. Aquesta és una nova victoria judicial d'Estradé, que va presentar la seva acció judicial contra els acords de la Generalitat que havien infravalorat la restauració de la muntanya, i un nou revés als tribunals per a Iberpotash.

L'empresa Iberpotash acata la sentència, tot i que es mostra «molt dolguda» per la inseguretat jurídica que suposa que els acords de l'administració es puguin variar a través de sentències. De totes maneres, fonts de l'empresa han indicat que esperaran que es fixi una nova fiança i que presentaran un nou pla de restitució quan sigui el moment. També han indicat que aquest pla i el projecte Phoenix II hauran de trobar punts de coincidència.

Mantenen que el procés judicial és el fruit d'«un atac sense treva des de la competència del sector de la sal, que pretenen aturar per la via que sigui el procés d'Iberpotash» per aconseguir sal de primeríssima qualitat per al sector químic.