La Festa Major de Súria no seria el mateix sense la trobada castellera, un dels actes centrals que any rere any apuja el llistó per oferir cada cop més qualitat. En aquesta ocasió, la colla local Els Salats va estar acompanyada pels Xics de Granollers, els Sagals d'Osona i els castellers de la Vila de Gràcia, una colla potent que va portar el pilar de 6 a Súria per primera vegada.

Els Salats han fet una bona valoració de la diada, que es va desenvolupar a bon ritme. Les colles grans van fer "una demostració de castells i tècnica" i el públic surienc va poder gaudir d'una "bona actuació". Com per exemple la dels Sagals d'Osona, que "van portar a Súria la seva millor actuació d'aquest any, descarregant la clàssica de 8".

Pel que fa Els Salats de Súria, "es va fer una gran diada". La colla bagenca va aconseguir igualar la millor actuació de la història, una fita que havia arribat a finals de la temporada passada. El 5d7 "va anar molt bé", mentre que "el primer intent de 4d7p que vam tirar en segona ronda no va pujar bé de mides i es va desmuntar quan començava a pujar la canalla". Tot i això, el 3d7p "ens va servir per guanyar confiança altra vegada". En última ronda, "vam tornar a apostar pel 4d7p i aquest cop sí, el vam descarregar amb solvència".

El resultat va ser el següent: els castellers de la Vila de Gràcia van fer 3d8, 4d8, 2d7, pd6, pd5. Els Xics de Granollers 3d7, 5d7, 4d7, pd5. Els Sagals d'Osona 3d8, 4d8, 2d7. I els Salats de Súria 5d7, 4d7p (id), 3d7p, 4d7p, 2pd5.

En total, Súria va reunir en la seva festa major mig miler de castellers, que van sopar tots junts en acabar la diada.