Els plans de creixement de la planta que Stradivarius té a Sallent no formaven part de l'ordre del dia del ple municipal que l'Ajuntament va celebrar dilluns, però el tema va acaparar un terç del temps que va durar, tot i que amb la sessió ja formalment aixecada.

Una seixantena de veïns de Cabrianes -el nucli que té les instal·lacions de la factoria a tocar- van omplir la sala d'actes consistorial per participar en el debat que es va obrir al final del ple, en el torn de precs i preguntes, a partir d'una interpel·lació feta des de l'oposició. Una presència que tenia un objectiu i un missatge central, tal com va quedar clar en les diferents intervencions: aconseguir un "compromís ferm" de l'equip de govern (CiU i PSC) en el sentit que no permetrà que l'empresa faci l'ampliació de l'activitat amb les alçàries que planteja.

Tal com ja ha anat informant Regió7 (vegeu edició de dissabte), el projecte de Stradivarius preveu construir una nau de 40 metres d'altura i 150 de façana, que voldria ubicar justament a la part més confrontada amb el nucli de Cabrianes. L'alcalde, David Saldoni (CiU), va reconèixer que la proposta concreta que finalment planteja l'empresa "és la pitjor", i el socialista Valentí Manalbens la va qualificar de "bestiesa".