L'Ajuntament de Santpedor vol garanties que l'ampliació de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages, on es projecta fer una escola de paracaigudisme que seria a tocar del terme santpedorenc, no afectarà l'entorn dels aiguamolls de la Bòbila ni l'activitat d'Ampans. En aquesta línia, l'equip de govern està acabant de redactar les al·legacions que presentarà al projecte.

Fonts municipals han explicat que l'Ajuntament santpedorenc "ha obert una roda de contactes amb entitats i agents socials del municipi per informar-los de les gestions que s'estan fent a l'entorn del procés de tramitació del projecte de millora de l'aeròdrom de Sant Fruitós". L'objectiu és doble i pretén, d'una banda, posar a l'abast de tots els santpedorencs la informació sobre aquesta iniciativa i informar de la posició que el consistori està adoptant i que, segons ha explicat l'alcaldessa, Laura Vilagrà, és la de "vetllar pels interessos del poble i conèixer les repercussions que el projecte pot tenir en tots els àmbits a Santpedor".

A banda de garantir "el mínim impacte de la infraestructura sobre l'activitat d'Ampans" i que "no hi haurà afectació a l'entorn dels Aiguamolls de la Bòbila", l'Ajuntament vol que es tingui en compte "la infraestructura elèctrica d'alta tensió que figura dins el projecte d'ampliació de l'aeròdrom, així com l'eventual problemàtica que generaria el vol de determinats aparells sobre el territori".

D'altra banda, Laura Vilagrà ha assegurat que "l'Ajuntament de Santpedor ha estat informat de l'evolució de la tramitació del projecte", ja que ha estat en diàleg amb el consistori veí. Un diàleg que "mantenim igualment" amb la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que ha d'acabar donant el vistiplau al projecte.

Activitat l'octubre

Tal com va recollir Regió7 el 10 de juliol, l'empresa SkyDiveBCN, que coordinarà l'escola de paracaigudisme a l'aeròdrom, que es passarà a dir Barcelona-Bages, preveu iniciar l'activitat l'octubre i traslladar-hi la seu central. De moment, les activitats es limitaran als salts, amb la previsió que es vagin ampliant.

El ple desenvolupament del projecte, però, està pendent de tramitacions que estan encara sense aprovar: per una banda, el projecte d'ampliació en sòl no urbanitzable (el mateix on vol presentar al·legacions l'Ajuntament de Santpedor) i, de l'altra, la Generalitat té l'encàrrec de redactar el Pla Director Urbanístic Aeroportuari com a eina d'ordenació d'aquest tipus d'instal·lacions.