L'Agència Comarcal de l'Energia del Bages ha presentat els primers resultats de les seves accions després d'un semestre d'assistència i suport als ajuntaments de la comarca en matèria d'energia. En aquesta primera fase, 8 municipis han signat el conveni pel qual l'Agència es converteix en el seu gestor energètic, i les primeres dades mostren que aquests ajuntaments poden estalviar un global de 155.000 euros anuals en la factura d'electricitat només adequant les pòlisses més importants que tenen contractades i ajustant-les a les seves necessitats reals.

Aquesta és la conclusió de l'anàlisi de 66 de les 400 pòlisses contractades per aquests municipis: Artés, Fonollosa, Navàs, Santpedor, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Santa Maria d'Oló i Súria.

L'adequació de pòlisses elèctriques consisteix bàsicament en l'optimització de potències contractades, que sovint estan sobredimensionades i aporten una important càrrega econòmica a les factures d'electricitat. L'Agència també presta un servei de comptabilitat energètica als ajuntaments i desenvolupa el programa de millora de l'eficiència energètica a les escoles.