El Casal Cultural de Can Gibert de Monistrol de Montserrat serà l'escenari demà de la jornada La

gastronomia del Montserrat: una oportunitat per a la reactivació econòmica del territori, que reunirà productors, establiments de restauració i agents turístics de la zona amb un programa que pretén posar damunt la taula elements per a la creació d'un front comú gastronòmic a l'entorn de la marca que, des de fa més d'una dècada, treballen els restaurants de l'entorn del Montserrat.

La jornada (que es farà de 2/4 de 10 del matí a la 1 del migdia) pretén esdevenir un espai de trobada, intercanvi i debat sobre gastronomia, turisme i productes del Montserrat com a base per a la reactivació econòmica del territori.

Per a l'alcalde de Monistrol, Joan Miguel, l'organització d'aquesta jornada té un doble objectiu: "reactivar el projecte i aprofitar l'oportunitat que com a element clau representa la Fira de la Coca i el Mató". En aquest sentit, l'alcalde monistrolenc considera que el certamen, amb un projecte consolidat després de vint edicions, ha de ser "l'escenari natural de projecció del potencial gastronòmic del territori". Per a Miguel això passa per "intentar que restauradors i restaurants que hi ha al municipi puguin treballar conjuntament amb el teixit comercial i associatiu del poble".

El director general de LARSA, Josep Altayó, destaca que la jornada de demà ha de suposar "un pas important en la reactivació de l'associació", i confia que "a partir d'aquest procés de dinamització del vessant gastronòmic, el projecte es faci extensiu a altres sectors del territori", com ara els productors i els agents turístics de la zona.