L´acte simbòlic del lliurament de la bandera de Santpedor, que enguany rebrà el Club de Futbol santpedorenc amb motiu de la commemoració del seu centenari, donarà el tret de sortida a la Festa de Santa Anna que arrenca aquest divendres a la tarda amb la tradicional renovació del

vot i l´ofrena del poble.

Aquesta és la prèvia de la festa gran es celebra dissabte, al pla de l´ermita, i que té com a actes centrals la caminada popular de pelegrinatge a les ermites i la missa a l´aire lliure.

L´efemèride dels 100 anys del naixement del CF Santpedor marcarà enguany el desenvolupament d´una jornada que habitualment es cenyeix als actes tradicionals, de cultura popular i religiosos. La participació directa de l´entitat a la festa gran de Santpedor es produirà en el moment que la Coral Escriny faci el lliurament, divendres a les 8 del vespre, de la bandera de Santpedor a l´entitat esportiva que serà l´encarregada

d´encapçalar, l´endemà al matí, el pelegrinatge de les ermites que culminarà amb la celebració religiosa.

Dins dels actes previs al dia de la patrona també tindrà lloc, a les 5 de la tarda a la plaça Gran, el berenar i ball que organitza la llar d´avis de Ca l´Arola. En el marc de la renovació del vot a Santa Anna també hi haurà el tradicional toc de flabiol dels segadors de Santpedor que realitza Queralt Serra i el repic de campanes, a càrrec del campaner Jordi Espinalt.

La mostra de cultura popular, amb les actuacions de castelleres, dansaires de Santpedor, bastoners, colles sardanistes, bous de foc i els gegants que es farà a la plaça Gran, posarà el punt final a aquesta primera part de la festa de la patrona.

La diada de Santa Anna començarà a les 6 del matí, amb les matinades pel casc antic de la vila que protagonitzaran els Grallers de Santpedor. El grup sortirà de la plaça Gran en un recorregut que portarà la música fins a l´ermita de Sant Francesc. Una hora més tard, començaran el camí els santpedorencs i santpedorenques que participin a la caminada popular de pelegrinatge a les ermites que encapçalarà la bandera de Santpedor i l´ofrena a la patrona que el poble haurà entregat durant la vigília al rector de la parròquia.

Com cada any, s'habilitarà un servei de trenet gratuït fins a l´ermita de Santa Anna que farà dues sortides, a ¼ de 9 i a ¾ de 9, de l´aparcament de Cal Llovet. Per tornar des del pla de l´ermita fins al nucli urbà hi haurà un total de quatre viatges a les 10, 2/4 de 11, les 11 i

2/4 de 12.

Durant el matí, al pla de l´ermita, tindrà lloc la concelebració de la missa en honor a Santa Anna, presidida per la bandera i i l´esmorzar popular posterior El transport també estarà en servei de forma continuada, entre les sis i 2/4 de 10 del vespre, per tal de garantir la participació a les activitats que es desenvoluparan a la tarda. L´ermita acull el tradicional rosari i cant dels Goigs que es celebra a 2/4 de 7 de la tarda, davant l´edifici de l´ermita. Després de les celebracions tindrà lloc una audició de sardanes, a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell, que interpretaran la composició ´A Santa Anna de Claret´, del mestre Joan Lázaro.

Al vespre, l´eix central de la celebració es traslladarà al camp de futbol Josep Guardiola on es disputarà el partit de futbol commemoratiu de la inauguració del camp d´esports Llissach que enfrontarà el CF Santpedor i el CE Manresa.

Aquest partit dóna el tret de sortida al programa d´actes que l´entitat ha preparat per commemorar el centenari del seu naixement. Per donar un caire més festiu a l´encontre, durant la mitja part s´ha previst una petita mostra de cultura popular que comptarà amb la participació dels Castellers de Santpedor i de la colla bastonera Els Picarols.

El programa de Santa Anna està enguany marcat per la coincidència amb la Nit Jove 2014 que consistirà en la final de la tercera edició del Concurs de Música Jove de Santpedor que es desenvoluparà en el marc del concert dels Sherpah. Les tres formacions finalistes d´enguany actuaran de teloners i el públic emetrà les votacions durant el concert de la formació convidada. L´acte començarà a les 11 de la nit i tindrà lloc a la pista de skate.