Els 26 restaurants que formen part de l'associació els Fogons del Bages s'han unit amb el Parc de la Sèquia, L'Era i la plataforma Mengem Bages amb l'objectiu de promocionar plegats l'horta de la comarca. El seu president, el cuiner Benvingut Aligué, ha destacat que el clima "d'extrems" de la Catalunya Central fa que s'hi trobin productes de molt bona qualitat com el cogombre blanc, la mongeta, o els llegums, però que són "molt desconeguts i poc reconeguts". Per això, Aligué confia que unint esforços es puguin donar a conèixer les qualitats dels productes bagencs i garantir una producció estable durant tot l'any. Els 26 restaurants oferiran un menú amb productes de l'hort fins al 14 de setembre.

Els restaurants que formen part de l'associació Els Fogons del Bages han decidit anar un pas enllà i fer front comú amb els productors i distribuïdors de la comarca per promocionar els productes de temporada del Bages. Així, els 26 restauradors s'han unit ara amb el Parc de la Sèquia, l'Escola Agrària de Manresa i la plataforma Mengem Bages.

El president de l'associació, el cuiner Benvingut Aligué, ha destacat que aquesta unió permetrà donar a conèixer els productes de la comarca que, segons ha dit, són de molt bona qualitat, però "molt desconeguts i poc reconeguts". A més, per Aligué, també es pot donar resposta a un dels principals inconvenients amb què es troba el sector: "garantir un producte de qualitat durant tota la temporada i amb continuïtat".

Des de l'Associació es considera "imprescindible" crear una xarxa de col·laboradors i, per això, s'ha contactat amb tres entitats "que permeten tancar el cercle" de la producció, distribució i consum dels productes de l'horta bagenca. D'una banda, des de l'Escola Agrària de Manresa ja fa dotze anys que es treballa per recuperar llavors autòctones que s'han anat perdent amb el pas del temps, i de l'altra, la cooperativa Mengem Bages posa en contacte des de fa tres anys productors i consumidors de la comarca. Des d'aquesta plataforma, s'oferirà tota la logística que s'ha anat creant des de la fundació de la iniciativa.

De moment, els 26 restaurants engeguen la segona temporada i, fins al proper 14 de setembre, inclouran en les seves cartes o menús plats especials del temps de 'Poti Poti' i que inclou productes de l'horta bagenca de gran qualitat i alguns d'autòctons com el tomàquet de Montserrat, el tomàquet rosa del Cardener o el de Mura, l'albergínia o el carbassó blanc.