Generalitat, Ajuntament de Sallent i la Unió de Botiguers i Comerciants del poble uniran esforços per a la dinamització d'activitats que fomentin el comerç a l'aire lliure, algunes de les quals ja s'estan realitzant i es volen consolidar. Ahir es va signar un conveni de col·laboració entre el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, l'alcalde de Sallent, David Saldoni, i el president de la UBIC de Sallent, Josep Puig.

Es tracta del projecte de centre comercial a cel obert, que la Generalitat també està impulsant en altres municipis com Igualada, i que en el cas de Sallent disposarà d'un pressupost de 10.000 euros, la meitat dels quals els aportarà el departament d'Empresa i Ocupació en el marc del pla de dinamització de zones d'alta concentració comercial del pla d'incentius de comerç, serveis, artesania i moda per al 2014.

A Sallent, el projecte es traduirà en el foment i la consolidació del mercat de la ganga d'hivern i estiu, la Fira de Primavera, la festa de la Tapa i la Cervesa, la Fira Mercat de Santa Llúcia, el Parc de Nadal, o el manteniment de la web Sallent Comercial.