L'auditori convent de Sant Francesc de Santpedor va quedar petit ahir en la cerimònia de comiat a Vicenç Barbà Bou, que va morir diumenge als 68 anys. Barbà va ser un important activista social i cultural del municipi, estretament vinculat al món de l'esport, sobretot el tennis, la pràctica del qual va contribuir a impulsar i potenciar a la vila. Vicenç Barbà també era molt conegut per la seva faceta de músic, afició a la qual es va dedicar amb la seva participació en orquestres, com la Rosaleda, i com a solista.

Vicenç Barbà va ser un dels pioners en la pràctica del tennis i va participar, a mitjan 70, en la posada en marxa de les primeres instal·lacions tennístiques al municipi, amb el Club Recreatiu. Posteriorment, amb la construcció de les pistes de titularitat municipal, l'any 1984, va treballar en la fundació del Club Tennis Santpedor. Malgrat que només va formar part de la primera junta de l'entitat, Barbà va estar sempre treballant amb el club impulsant el vessant social i competitiu de l'entitat.

De fet, Barbà va practicar l'esport i el tennis fins al darrer moment. N'és una mostra la seva classificació al Campionat de Dobles que el CT Santpedor va organitzar l'any passat, del qual va ser finalista juntament amb la seva filla Núria. L'any anterior, el 2012, es va declarar campió absolut del mateix campionat en la categoria individual.