El Ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en sessió extraordinària ha acordat començar els tràmits per adaptar el Pla General d'Ordenació Urbana a la llei de la Generalitat sobre centres de culte.

Aquest acord suposa suspendre totes les tramitacions i llicències que es refereixen a la implantació de nous centres de culte durant el proper any. Tal i com ha explicat l´alcalde, Joan Carles Batanés, durant la seva intervenció, això inclou una moratòria de la llicència sol·licitada per l´associació Comunidad Islàmica Al-Nour.

El ple de l´Ajuntament també ha acordat la creació d´un Consell Ciutadà Consultiu sobre Centres de Culte que té la condició de consell assessor. Estarà format per una vintena de persones com l´alcalde i un regidor de cada grup municipal; l´arquitecte, l´enginyer, el secretari i la interventora municipal, i un representant de les formacions polítiques que van concórrer a les darreres eleccions municipals i no van obtenir representació al consistori. També hi haurà fins a 10 veïns designats per la junta de portaveus, fins a cinc representants d´entitats religioses amb centres de culte al municipi, un membre de la Direcció General d´Afers Religiosos, un representant de cada associació de veïns, dels empresaris i dels comerciants i un de l´equip redactor.

Tots els grups municipals han destacat la importància d´aquest consell consultiu ja que serà un òrgan participatiu encarregat de buscar el consens per trobar i proposar la millor solució. També han apostat per obrir un debat serè i constructiu per tal que, amb el camí que ara s´enceta, es pugui decidir on i com han d´ubicar-se els futurs centres de culte mantenint la convivència entre tota la ciutadania.