Sant Vicenç de Castellet va celebrar dimecres al vespre en un clima més apagat de l'habitual el seu primer ple després que fa unes setmanes es destapessin els presumptes casos de corrupció al poble per la urbanització del sector de la Bòbila, i que han esquitxat com a imputada la regidora socialista Glòria Torner, que manté l'acta però sense càrrecs de govern.

El ple va tenir l'absència de l'alcalde, el convergent Joan Torres, que és de vacances, i en el seu lloc va assumir les funcions d'alcalde accidental el fins ara número dos del PSC, Joaquim Casajoana. Precisament en aquest ple Casajoana va prendre el relleu de Torner en alguns dels càrrecs que ostentava la regidora, dels quals es va donar compte durant la sessió. Casajoana és ara el portaveu del grup socialista a l'Ajuntament, i també el primer tinent d'alcalde (fins ara era el tercer), en substitució de Torner. Com a segon tinent d'alcalde es manté el convergent Dani Mauriz, i com a tercera, ha estat nomenada la també convergent Sílvia Vila. La quarta tinença l'assumeix el socialista Jordi Bacardit.

Aquests canvis també fan variar els seients que fins ara ocupaven els tres regidors del PSC. Torner s'asseia a la dreta de l'alcalde, i ara ho fa Casajoana. Al seu lloc s'hi ha col·locat Bacardit, i el lloc de Bacardit l'ocupa Torner.

Per altra banda, hi ha pendent el repartiment de les carteres d'Ensenyament, Benestar Social i Salut que tenia la regidora i que, de forma provisional, ha assumit l'alcalde a l'espera que es redefineixin les funcions passat vacances.

Mostres de suport

El ple va transcórrer amb normalitat, "però tots érem conscients de la situació incòmode que estem vivint i els moments difícils pels quals passa Torner", explicava ahir Casajoana, si bé "estem convençuts que tots els imputats són innocents, i els donarem suport fins al final". En cap moment durant la sessió es van fer comentaris sobre les imputacions, ni per part de Torner, ni de cap altre regidor.

Entre el públic, i com a mostra de suport, hi havia l'alcalde de Castellgalí i president de la Federació XI del PSC, Cristòfol Gimeno, així com una desena de militants i simpatitzants locals del partit.