Els Mossos d´Esquadra han hagut de fer front avui a la tarda a una situació surrealista a Castellnou de Bages, quan un veí del Serrat ha sortit de casa seva totalment despullat i els ha començat a perseguir amb una destral a la mà i a llançar-los pedres. El Mossos, que s´hi han desplaçat amb deu patrulles, han necessitat gairebé un quart d´hora per reduir-lo amb precaució, per tal de garantir la pròpia integritat dels agents i, alhora, procurar no causar lesions a l´agressor.

Un cop detingut, l´home, ha estat traslladat a l´hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on, malgrat anar sedat, ha continuat amenaçant de mort el personal mèdic i els policies, que han necessitat reforços per custodiar-lo.

L´agressor, Joaquim B., amb molts antecedents per problemes de violència i de dependència a les drogues, estava afectat en el moment dels fets per una barreja d´alcohol i medicaments. Avui celebrava el seu 40è aniversari i, poca estona abans, havia estat vist begut a la urbanització de Pinedes. Un cop a casa, al Serrat, ha amenaçat la seva mare i ha començat a destrossar el mobiliari del pis amb la destral. Ella, espantada, ha avisat la Creu Roja a través del sistema de telealarma.

Joaquim B. actualment feia treballs comunitaris a la brigada municipal de Castellnou de Bages, des de feia mig mes, en compliment d'una sentència condemnatòria d'un jutjat penal de Manresa.