Quan falten deu mesos per a les properes eleccions municipals, ERC Bages ha iniciat un seguit de jornades de formació per als membres de les seves candidatures i, molt especialment, adreçades a les noves incorporacions.

Segons la callussenca Mireia Lladó, secretària comarcal d'ERC i coordinadora del programa, "el bagatge acadèmic i professional de les persones que aspiren a ser escollides pels seus conciutadans és divers. Totes tenen voluntat de servei i ganes de treballar, és clar. Però aquestes qualitats, si no van acompanyades de coneixement, són insuficients per entomar el dia a dia de l'activitat municipal. I encara menys per projectar solucions de futur per al bé col·lectiu".

La primera xerrada ja s'ha dut a terme aquesta setmana i va anar a càrrec de Joan Vinyes, regidor a l'Ajuntament de Manresa i conseller comarcal de Turisme, Benestar i Família, i d'Albert Mulero, regidor a Castellbell i el Vilar. Es van transmetre als assistents conceptes bàsics de gestió municipal, tant des de la perspectiva d'un ajuntament gran com des d'un altre de petit. Hi van assistir representants de diferents municipis del Bages, que van valorar la sessió com a "molt profitosa".

Ateses les diferents característiques dels municipis bagencs, ERC explica que "els cursos volen donar una visió general, teòrica però amb exemples pràctics, que a més a més ajudin a consolidar equips de treball". Per això, la formació ha obert les jornades a la participació no tan sols als seus militants, sinó també a independents que formaran part dels projectes compartits en alguns municipis en forma d'Acord Municipal (ERC-AM).

Segons ha avançat el grup republicà, el programa s'intensificarà la propera tardor. La propera sessió serà sobre Hisenda, Finances i Pressupostos, a final de setembre, i anirà a càrrec de l'economista Xavier Masferrer, que havia estat regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Santpedor durant la legislatura passada.