La falta de pressupost municipal aguditza l'enginy i la participació. El darrer exemple l'hem trobat a Talamanca, que ha organitzat una col·lecta exprés amb l'objectiu de recaptar els fons necessaris que serveixin per pagar els cartells de "Municipi per la Independència", una decisió que va ser aprovada per ple, però que no es podrà complir a curt termini per falta de liquiditat.

La iniciativa sorgeix quan falten només uns dies perquè Artur Mas visiti la població per commemorar els 300 anys de la batalla de Talamanca, el proper 13 d'agost, tal com ja va avançar aquest diari, ja que la idea és que els indicadors estiguin instal·lats quan el President del Govern català trepitgi el municipi.

El grup d'Units pel Canvi de Talamanca, vinculat a ERC i a l'oposició, ha fet públic que l'Ajuntament no pot complir el mandat de ple per "falta de pressupost" i que davant d'aquest fet han decidit buscar-hi alternatives. En la darrera sessió plenària abans de les vacances i, a proposta del mateix grup, "es va aprovar la col·locació d'unes plaques identificatives" de Talamanca "indicant que està adherit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI)", però "aquestes no es col·locaran fins que tinguem pressupost".