Moià ja està a punt per viure una nova edició de la festa de la Cabra d'Or, dilluns i dimarts vinent, amb un programa d'activitats a l'entorn d'una llegenda local d'arrels medievals, que servirà de preludi per a la festa major.

Els actes començaran la tarda de dilluns, 11 d'agost, amb una representació teatral de la llegenda, que recorda les vicissituds de l'heroi protagonista, en Bernat, per aconseguir trobar la cabra i alliberar la donzella del domini tirànic del senyor de Planella. Serà a les 7, a la plaça Major, i després es farà una caminada popular cap al castell de Sant Andreu a la recerca de la cabra. Al vespre tindrà lloc un sopar de carmanyola, i un joc de nit amb diverses proves per trobar la cabra.

Les activitats es reprendran l'endemà de bon matí, amb un esmorzar popular amb coca i xocolata, a les 10 al castell de Sant Andreu. Després, la cabra serà conduïda pels portadors i portadores del poble, amb la baixada a la Caseta d'en Fermí, l'entrada al poble, i l'arribada a l'ajuntament, on quedarà exposada. Enmig de la festa, per als més menuts hi haurà jocs i tallers infantils a la plaça de Sant Sebastià.

A la tarda, la festa continuarà amb una cercavila esbojarrada des de la mateixa plaça, a partir de les 7, en què s'escenificaran els moments més intensos de la llegenda davant de l'església i al carreró de la Cansalada. El punt final el posarà el sopar medieval de les 9 del vespre a la plaça Major, en què es podran degustar les especialitats dels restauradors del poble que han contribuït en la iniciativa, i en què els comensals assistiran amb vestits medievals de confecció pròpia. Per acabar, es procedirà al gran ball de noces, els balls de la Cabra d'Or, i a un final de festa amb Dj Cabrit.