L'Ajuntament de Moià tirarà endavant després de l'agost la reforma del mur que delimita l'emblemàtic parc municipal amb el carrer de Santa Magdalena, una reforma que el consistori considera prioritària per la pressió que els arbres del recinte exerceixen sobre l'estructura i que estan fent que es vagi inclinant progressivament. Tot i que els estudis realitzats no apuntaven que hi pogués haver un perill imminent, sí que es valorava que preventivament era necessari afrontar aquesta actuació tan aviat com fos possible.

En el darrer ple municipal el consistori moianès va aprovar l'adjudicació de l'obra a l'empresa Excavacions Padrisa SL per un total de 59.837 euros. El projecte s'havia posat a concurs amb un pressupost base d'uns 90.000 euros.

Tot i que la intervenció es concentra en la reforma d'un mur, el projecte és rellevant tant pel fet que forma part d'un espai emblemàtic del municipi com perquè l'Ajuntament va vincular la reforma a un procés de debat ciutadà, ja que l'estructura queda integrada a un dels principals vials del nucli urbà. El consistori tenia clar que calia afrontar la remodelació del mur -de 3 metres d'alçada i 70 de longitud-, però alhora es va aprofitar per redactar un projecte més ampli, que preveia remodelar dos trams del carrer de Santa Magdalena i la renovació de les xarxes de serveis. La rehabilitació del mur està coberta amb les subvencions que ha aconseguit l'Ajuntament, mentre que el pressupost del projecte complet ascendia pràcticament a 291.000 euros i els veïns haurien hagut de fer-se càrrec d'una part del cost mitjançant contribucions especials. Per aquest motiu, el consistori va decidir fer una consulta entre els veïns perquè expressessin si s'acceptava o no executar el projecte integral. En total hi van donar resposta el 85% dels afectats, dels quals el 80% es va manifestar contrari a l'obra de més envergadura.

En conseqüència, Moià deixarà per a més endavant el projecte d'urbanització del carrer Santa Magdalena i, per ara, només n'executarà el que és l'obra considerada de més urgència.