La tradicional Festa de l'Arbre Fruiter de Moià va tornar a aplegar desenes de persones ahir al parc municipal de Moià. El presentador de la vetllada, Ramon Tarté, va lloar la festa creada per Francesc Viñas i va remarcar la solidaritat, treball en equip i estima a la natura que representa.

Xavier Vidal, president del Cercle Artístic del Moianès, va fer saber que d'ara en endavant la festa tindrà un consell representatiu del qual serà president l'alcalde, i del qual també formaran part entitats de la vila. També va afegir que "la festa a partir d'ara ha de ser un final de curs en la qual es digui el que s'ha fet durant l'any a favor de la celebració, ja que, si ara el poble funciona bé, cal aconseguir que rutlli encara millor".

Un grup d'avis de l'esplai va fer un recital de poesies clàssiques i patriòtiques i tot seguit es va homenatjar el matrimoni Agustí Vives i Carme Padrisa, en representació de tots els avis del poble. El premi a la Virtut i Civisme es va atorgar enguany a l'Hospital-Residència i el seu president, Isidre José, va agrair "el que correspon a tot el poble". També es va fer un reconeixement a la revista d'història local i general Modilianum i als bombers pels seus 50 anys de treballs a Moià i al Moainès.

El grup de cambra Sons d'Art, de l'escola de música de l'estiu, va amenitzar la vesprada, i finalment la presidenta d'honor d'enguany, la dominica Lucía Caram, va glossar en el seu parlament els valors humans i l'estima a la gent gran. Va assegurar que "aquests valors han de donar empenta a Moià amb el compromís a la natura i a la terra que ens acull i alimenta", i va dir que en els moments que vivim moltes famílies tenen sort dels avis i de la gent gran per tirar endavant. Va assegurar que "en la vida ens cal estimar i ser estimats". Va fer una crida a ser conseqüents el proper 11 de setembre i el 9 de novembre, cosa que va fer que tot el públic a la vegada agraís l'afirmació amb un sonor i llarg aplaudiment. L'acte es va acabar amb l'himne a l'arbre fruiter.