La Generalitat manté paralitzada la instal·lació d'una caldera de biomassa a la presó de Sant Joan de Vilatorrada. El projecte va ser presentat el 2010 de manera ostensible per l'aleshores consellera de Justícia Montserrat Tura, però les retallades del primer Govern d'Artur Mas van deixar la proposta en stand-by. Preguntat per Regió7, el departament de Justícia no ha aclarit si es tracta d'un projecte descartat del tot o si bé té possibilitats de fer-se realitat algun dia.

La presó bagenca de Lledoners havia de ser la primera de Catalunya a aprofitar l'estella dels boscos per escalfar part de les seves instal·lacions. Del projecte se'n va parlar molt.

En l'àmbit de comarca, es veia com una oportunitat immillorable que havia de contribuir a descarregar de combustible la massa forestal els boscos de la Catalunya Central, un dels principals maldecaps en la lluita contra els incendis. I, a nivell polític i institucional, va ser presentat com el primer pas per a la desintoxicació del petroli, combustible respecte del qual encara hi ha una gran dependència.