La plaça de l'Ajuntament de Navàs es va omplir de gom a gom ahir al migdia per veure com la cercavila arribava al seu destí per plantar els gegants i començar els balls tradicionals de festa major. Després d'un inici de celebració marcat pel mat temps, ahir el sol li va donar una treva a un dels actes principals de la celebració navassenca, que, com és tradicional, va acabar amb els geganters a la font de la plaça. També hi va haver sardanes i la música de la Cobla Ciutat de Mataró.

Després que divendres la pluja obligués a traslladar alguns actes sota cobert i fes penjar d'un fil el correfoc i el concert jove, dissabte el protagonisme se'l va endur la proclamació de la pubilla i l'hereu, les dames i els fadrins d'aquest 2014 -Joana Tarrés (pubilla), Xavier Mas (hereu), Gemma Canals (1a dama), Xavier Gonfaus (1r fadrí), Júlia Busquets (2a dama) i Guillem Sanmiquel (2n fadrí). També va tenir una bona afluència de públic la lectura del pregó, enguany a càrrec de la mestra i historiadora Maria Estruch.

Els actes continuaran fins demà. Entre les activitats hi haurà una festa aquàtica infantil, sardanes i el concert de Brams i Insershow.