L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat (Bages) encetarà el proper 7 de setembre un cicle de cultura i arts escèniques amb actuacions a l'aire lliure que aprofitaran la singularitat i bellesa d'espais d'interès històric i patrimonial del municipi per posar-los en valor. Sota el nom 'Racons' s'ha dissenyat un programa amb cinc propostes artístiques que amenitzaran els darrers vespres d'estiu durant tots els caps de setmana del mes de setembre i el primer d'octubre i que inclouen el teatre, la música folk, el concert musical i l'acústic. Els actes seran gratuïts, a excepció de l'actuació que obrirà el cicle, que es destinarà a la recaptació de fons per a l'associació del Síndrome de Wolf Hirschhorn.

Explotar des de la vessant cultural els espais més emblemàtics del patrimoni històric i arquitectònic de la vila és l'objectiu del cicle 'Racons', que programarà actuacions en espais de Monistrol de Montserrat, com el passatge i el passeig de la Canaleta i la plaça de l'església parroquial, als quals se n'afegiran d'altres que han estat objectiu de projectes de millora, com ara el raconet del carrer del Camp o l'edifici de Can Gibert.

La selecció d'aquests indrets, tant els d'interès patrimonial com els recuperats a nivell urbanístic, pretén traslladar a l'acció cultural del municipi el plantejament de recuperació, millora i revitalització de carrers i places sobre els quals s'han fet actuacions de millora en els darrers anys i que han contribuït a dignificar el nucli urbà.

Activitats culturals

El monòleg teatral 'I sempre pluja' dirigit per Joan Castells i interpretat per l'actor monistrolenc Isaac Serrano, serà l'encarregat d'obrir el cicle Racons el diumenge 7 de setembre. L'actuació tindrà lloc al passatge de la Canaleta que ha estat objecte d'una actuació urbanística d'adequació i millora. L'espai es troba al final d'un petit vial que connecta el carrer del Pont amb el passeig de la Canaleta, al peu d'un dels trams de l'antiga muralla que encerclava la vila al segle XV.

La segona proposta, prevista pel dissabte 13 de setembre, anirà a càrrec de la solista Elisabeth Wechselberger. La cantant interpretarà un repertori de temes de base folk-pop i tradicional i popular a l'espai de la sala d'exposicions del Casal Cultural de Can Gibert.

El dissabte 20 de setembre al vespre, serà el torn de la formació 'QuiEts'. Aquest duet, format pel músics Carlos Bonet i Xavi Joaquin porten a Monistrol el resultat del seu primer treball que recull els temes de to intimista basats emocions com l'amor, el desamor i els desitjos, fruit del treball que han anat realitzant durant la seva trajectòria artística, molt centrada fins fa poc en la música de versions. La formació actuarà al capdamunt del carrer del Camp, en un nou espai rehabilitat aquesta mateixa primavera que ha convertit el que fins fa poc era un petit terraplè sense cap ús concret en una petita zona enjardinada i recollida, als peus de l'escola Sant Pere.

El diumenge 28 de setembre, la plaça de l'església de Sant Pere serà l'escenari del concert dels músic Carles Viarnés i Pep Massana que portaran a Monistrol 'El Llibre Vermell de Montserrat', un espectacle que neix de la necessitat de dotar al el Cançoner Montserratí una significació contemporània, des d'un punt de vista heterodox musicalment.

La cloenda de la primera edició del cicle serà al Passeig de la Canaleta, el dissabte 4 d'octubre, amb un concert de Raül Benéitez i Els Encordats. Amb Els Encordats, Raül Benéitez presentarà els temes del primer treball, 'El dia del Mag'. Per al concert final del cicle s'ha triat el pla del passeig de la Canaleta on habitualment s'hi desenvolupen els espectacles de carrer vinculats a la Festa dels Romeus. El nou passeig, inaugurat l'octubre de l'any 2010, connecta les places Carles Amat amb la de la Font Gran, centre neuràlgic de la vila.

Totes les actuacions seran gratuïtes a excepció de la primera, que tindrà una entrada de 5 euros.