Una nova aplicació de mòbil permet resseguir els principals escenaris vinculats amb el setge del 1711 a Cardona i convida l'usuari a traslladar-s'hi in situ si vol conèixer amb detall què hi va passar. És la darrera proposta de l'empresa cardonina E2S (amb suport de l'Ajuntament i la Diputació), que ja ha posat en marxa l'aplicació per a Android, i que la setmana que ve preveu que també estigui disponible per a iPhone.

E2S ja va crear fa dos anys un documental sobre els fets del 1711 a Cardona, i ara ha dissenyat aquesta nova ruta d'arrencada virtual, però que també "es proposa explicar el setge des del terreny perquè l'usuari pugui interpretar els fets amb ulls més crítics", explica un dels seus membres, Dani Sala. La Ruta del Setge de 1711 proposa un itinerari per 9 indrets del municipi característics del setge de la tardor d'aquell any (vegeu el desglossat), que l'usuari podrà identificar en la mateixa aplicació, o bé a través d'uns fulletons sobre la ruta, en català, castellà, anglès i francès.

Un cop oberta l'aplicació, l'usuari podrà accedir a una primera informació sobre qualsevol dels nou punts de l'itinerari. Es trobarà amb una imatge de l'indret en qüestió, i un petit text identificatiu, però si vol conèixer a fons què hi va passar, s'haurà de traslladar físicament al lloc. I és que en cada un d'aquests indrets s'han col·locat unes plaques (de 15 x 15 cm) amb el nom del lloc en qüestió i un codi QR, que caldrà escanejar amb el mòbil per obtenir la informació addicional i detallada sobre els fets històrics que vinculen aquest espai amb el setge del 1711.