La terrassa dels Apòstols de l'abadia de Montserrat va convertir-se ahir en el punt de trobada per reclamar, un cop més, el dret a decidir dels catalans. L'espai espiritual ha estat l'escenari escollit per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per anunciar al papa Francesc que els catalans votaran el proper 9 de novembre.

Més d'un miler de persones van participar ahir a l'acte que forma part de la campanya realitzada aquest estiu per l'ANC amb l'objectiu d'implicar els màxims dirigents mundials en el procés català. La trobada a Montserrat va aplegar les sectorials de l'ANC de la Catalunya Central, després que ja s'hagin desplegat murals a d'altres punts del territori.

Les assemblees del Bages, el Berguedà, l'Anoia, el Solsonès i el Baix Llobregat van fer una crida per participar en el desplegament d'un mural gegant dirigit al màxim responsable de l'Església catòlica, el papa Francesc, amb la voluntat d'obtenir la seva complicitat i buscar el seu recolzament en el procés independentista. La lona gegant amb la cara del pontífex i el missatge "Papa Francesc, els catalans volem votar en llibertat", escrit en llatí, va desplegar-se pels volts d'1/4 d'1 del migdia gràcies a una seixantena de voluntaris. El mural es va plegar i desplegar diverses vegades, amb l'objectiu de donar la possibilitat de participar en l'esdeveniment a tothom que hi estigués interessat.