Castellcir va viure ahir, dissabte, una jornada històrica pel poble. Acollia la tretzena edició de la Trobada de Colles de Falcons de Catalunya, i això va omplir els carrers a vessar.

En total, la cita va portar a Castellcir 570 falcons vinguts de Sallent, Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Piera, Barcelona, Riberal (de Perpinyà), Malla, Vallbona d'Anoia, Capellades, Vilanova d'Espolla, Vilafranca del Penedès i els Falcons de Castellcir, amfitrions de la trobada, que ja fa 10 anys que es van iniciar en el mon dels falcons.

La festassa es va iniciar amb una animada cercavila per dos indrets diferents del poble i en el recorregut els falcons de les diferents poblacions participants a la trobada, van anar muntant i desmuntant figures geomètriques mentre els grallers i timbalers marcaven el compàs de músiques populars catalanes. En arribar al capdamunt del carrer Major, just a la plaça Abat Escarré, es van dividir les colles per formar un angle i escenificar una V en sintonia amb el procés pel dret a decidir. I ho van fer amb una coreografia de tots els grups, mentre els grallers engegaven el Cant dels Segadors.