A

l mas Vall-Llosana de Castellterçol han trobat una manera original, imaginativa i simpàtica de fer promoció del seu negoci. Des de mitjan agost, un ós gegantí fet amb bales de palla descansa assegut en un dels camps del recinte de la finca, i ha esdevingut tota una atracció per a veïns, visitants i turistes, que en alguns casos no dubten d'acostar-s'hi i fer-s'hi una foto.

La iniciativa ha estat de Josep Garriga, pagès i ramader de la finca, que l'any passat ja va dis- senyar un tractor, també amb bales de palla, a partir d'una idea que corria per WhatsApp entre professionals del sector. Ell es va decidir, "i va agradar tant, que aquest estiu m'han animat a tornar-hi".

Aquest cop ha optat per confeccionar un gran ós, d'uns 4,20 metres d'alçada i més de 3 d'amplada. Una figura ideal "per construir amb poques bales", diu Garriga, i per això l'ha triada. Consta de 7 bales rodones de palla, i una desena més de petites i rectangulars. La finca és situada al costat de la carretera que uneix Castellterçol i Castellcir.

L'any passat amb el tractor, i ara amb l'ós (que desmuntarà d'aquí a pocs dies), Garriga ha trobat "una bona manera de fer riure i alhora treure'n un rendiment, perquè la gent ens ve a veure, ens agafa confiança i coneix el nostre producte".

Garriga ven carn ecològica per Internet a través del web vedellaecologica.net. Si bé la presència de l'ós no ha disparat les vendes, assegura que "és una bona ajuda, i ens agrada perquè, a més, diverteix la gent". El nom del web és en una pancarta al lateral de la construcció de palla.

Garriga ja té pensada la figura de l'estiu que ve, però no en vol revelar el secret.