Balsareny connectarà sis edificis municipals a una nova xarxa de calor que funcionarà amb biomassa. La instal·lació permetrà rebaixar la potència actual a la meitat i reduir significativament les emissions de CO2. La fusta que s'estellarà provindrà de dos boscos de Balsareny, que veuran incrementada la seva neteja i, per tant, podran rebaixar el risc d'incendi. A més, es preveu un estalvi econòmic un cop s'hagi amortitzat la despesa inicial, de 335.000 euros.

El projecte consta d'una xarxa de calor centralitzada que subministrarà calefacció i aigua calenta a les dues escoles Guillem, a l'ambulatori, a l'ajuntament, al Casal de la Gent Gran i a la residència Casal Verge de Montserrat. Es tracta d'edificis que es troben a força proximitat els uns dels altres, per la qual cosa la instal·lació de tubs ha estat possible.

La caldera, que s'ha ubicat sota l'aparcament del Trull, substituirà les actuals calderes de combustible fòssil (gas natural i gasoil) que hi ha en cinc dels sis edificis i les calefaccions elèctriques del consultori mèdic, on és previst que el canvi es noti més a nivell de despesa econòmica.