El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha donat la raó a l'Ajuntament de Súria i no ha admès el recurs interposat

per la subdelegació del govern central a Barcelona contra el consistori per l'aprovació d'una moció de suport a la sobirania fiscal de Catalunya. El jutjat també imposa el pagament de les costes processals a la subdelegació del govern central per una quantia màxima de 300 euros.

La moció va ser aprovada en un ple ordinari celebrat el 26 de juny del 2013, arran d'una iniciativa de l'Assemblea de Municipis per la Independència (AMI) que instava els ajuntaments adherits a promoure acords de suport a la sobirania fiscal i al desenvolupament de l'Agència Tributària Catalana. El jutjat argumenta que el contingut de la moció manifesta una "voluntat de fer" i "d'impuls d'acció de govern" que no constitueix un acte administratiu, per la qual cosa no és procedent l'admissió del recurs presentat per la subdelegació del govern central.

Nombrosos ajuntaments catalans van aprovar mocions de suport a la sobirania fiscal. En la majoria de casos, els recursos presentats tampoc no han estat admesos pels jutjats.