Húmer dret trencat; radi i cúbit del braç esquerre, també trencats; fissura a la pelvis, en una costella i a la melsa; cops pertot arreu; una operació superada i una altra per passar. I un espant terrible que encara no s'ha tret de sobre.

Aquesta és la factura que ha deixat a Maria Carme Alòs, exalcaldessa de Navarcles i actual alcaldable per CiU, "l'accident" que va tenir dijous a la tarda, quan un cotxe no la va veure i la va atropellar just davant de casa seva, quan creuava pel pas de vianants: "no vaig perdre el coneixement en cap moment, ho recordo absolutament tot, va ser una patacada increïble, vaig volar vuit metres, em vaig espantar moltíssim".

Aquest diari es va interessar ahir per l'estat de salut d'Alòs, que just diumenge a la tarda va sortir de la Unitat de Cures Intensives (UCI) després d'estar-hi tres dies ingressada. Ara, continua la recuperació en una habitació. Pràcticament no es pot moure (té els dos braços afectats), se sent "molt xafada, impossibilitada" i parla amb veu fluixa, signe del seu abatiment.

Ahir va superar la primera operació (braç esquerre), li falta encara una altra operació al braç dret i molta, molta paciència. «M´han dit que haig de fer molt descans. Tinc la pelvis molt tocada i he de fer molt llit. I la melsa s´ha de controlar, perquè també vol descans, que es vagi tancant ella sola.

Avui m´han aixecat una mica, però em marejo molt... haig d´estar quieta, descansar, tinc molt dolor, però diuen [els metges] que anirà passant». Respecte a l´atropellament, assegura que va ser un accident: «sortia de casa, vaig passar pel pas de vianants [és just al davant], vaig mirar el cotxe i vaig veure que era suficient, i vaig passar, però no em va veure... va ser un accident, però és clar... mira com estic, ara mateix, impossibilitada».

La conversa amb el diari va ser curta (no més de cinc minuts). Es notava esgotada. Però a la vegada també optimista de cara al futur, tot i saber que ara li caldrà anar pas a pas. Va relatar que li dóna molts ànims totes les mostres de suport que ha rebut aquests dies: «això t´anima, perquè veus que la gent t´aprecia i et dóna forces».

Maria Carme Alòs va ser alcaldessa de Navarcles per CiU entre el 2003 i el 2007 i va ser també regidora. Quan va decidir plegar, el 2008, tenia acumulats 17 anys d´experiència municipal. El setembre passat va decidir tornar a la política local i va anunciar que seria la propera alcaldable per CiU. Ahir, Alòs va reconèixer que ara és el moment de recuperar-se «el màxim de bé possible». Tot i això, va dir que no creu que l´accident sigui un impediment per presentar-se a les properes eleccions municipals, previstes el maig del 2015.