Els veïns de Cabrianes han aprovat la darrera proposta urbanística que ha de permetre tirar endavant el projecte d'ampliació de les naus d'emmagatzematge de l'empresa Stradivarius. Ahir al vespre, l'Òrgan Territorial de Participació (OTP) del nucli sallentí va presentar els detalls del nou plantejament a l'assemblea de poble, que va reunir una trentena de veïns i que hi va donar llum verd amb una votació a mà alçada amb 21 vots a favor, 1 en contra i 9 abstencions.

A grans trets, la proposta definitiva fixa, com ja havia avançat Regió7 (vegeu edició de dimecres), que la nau principal i més propera al nucli de Cabrianes, situada a l'est, tindria una alçada màxima de 24 metres. És a dir, dos més dels 22 que inicialment plantejaven els veïns, però lluny dels 40 metres que en un primer moment pretenia l'empresa. Alhora, es permetrà la construcció de dues naus més amb unes alçades superiors (32 metres), però s'ubicarien en dues parcel·les més allunyades dels habitatges, al nord i al sud del recinte de Stradivarius. Aquesta és la proposta de modificació urbanística que l'Ajuntament de Sallent portarà a ple per a la seva aprovació provisional.

Com ja ha anat explicant aquest diari, inicialment l'empresa havia plantejat construir una nau de 40 metres d'alçada a la parcel·la més enfrontada al poble, que els veïns van rebutjar de seguida per qüestions mediambientals i paisatgístiques (l'Ajuntament va fer una aprovació inicial del canvi urbanístic). Davant d'això, Stradivarius va accedir a rebaixar-la fins a 32 i complementar-la amb una segona nau al sud de 22 metres, però la primera es continuava considerant excessivament alta. Va ser llavors quan l'OTP va llançar una contraproposta, que després de la negociació ha acabat derivant en el plantejament que ara han aprovat els veïns.