Mercè Casals serà la candidata de CiU a Sant Fruitós de Bages. Encara no és oficial. De fet, l'assemblea que l'ha de ratificar és prevista per a avui a les set de la tarda, però, segons ha pogut saber Regió7, la de l'actual cap de l'oposició és l'única candidatura que hi haurà sobre la taula.

Casals serà, doncs, la primera candidata oficial de Sant Fruitós, un dels pocs municipis del Bages on encara no hi ha res decidit. Els tres altres partits (Gent fent Poble, PSC i Imagina't, que governen en coalició) no s'han pronunciat encara. Tampoc ho ha fet ERC, més enllà d'anunciar que concorrerà als comicis amb grup propi, i no dins del grup d'Imagina't. Falten quatre mesos per a les eleccions.

Serà la segona vegada que Casals agafarà el repte de liderar la llista de CiU. La futura candidata es va estrenar el 2007 de número 3, amb l'exalcalde Josep Rafart. Aquell any, CiU va obtenir majoria absoluta (amb 7 de 13 regidors) i Casals va ser regidora de Serveis Socials, Sanitat i Cultura, des d'on va dirigir la posada en marxa del centre cívic i espai cultural Nexe.