L'Agència de l'Habitatge de Catalunya iniciarà aquesta setmana la intervenció per resoldre els problemes d'inestabilitat que té des de fa més d'una dècada el bloc d'habitatges de promoció pública de Santpedor conegut popularment com Cal 75. La intervenció, que comportarà una inversió de 700.000 euros que assumirà íntegrament la Generalitat, inclou l'execució de tres actuacions concretes mitjançant la injecció de poliuretà al subsòl: el reforç dels fonaments que no estan ben assentats i que han generat el problema, l'anivellament de les lloses i paviments dels porxos que s'han anat movent i l'arranjament de les esquerdes de les caixes d'escala.

La unió temporal d'empreses (UTE) formada per la manresana Constructora del Cardener i l'empresa Certis, de Balenyà, té la intenció d'executar de forma simultània les tres actuacions que inclou l'obra, fet que permetrà escurçar el calendari dels treballs, que previsiblement finalitzaran durant el mes de juny. El problema principal que té l'edifici és que en una part de l'edifici els fonaments s'assenten sobre una capa de llimbs, que no és estable.

Paral·lelament al projecte de la Generalitat, l'Ajuntament té previst fer una intervenció al pati interior dels habitatges que consistirà en la urbanització i rehabilitació de l'espai, respectant l'estructura existent. L'Ajuntament repoblarà l'espai amb espècies de mides més aptes per a l'espai i instal·larà nou mobiliari urbà, alhora que adequarà tota la zona. Els treballs s'aniran executant en la mesura que siguin compatibles amb els treballs de l'obra estructural.

La signatura de l'acta de replanteig va tenir lloc en uns baixos que la Generalitat ha cedit a l'associació de veïns per tal que hi instal·li la seva seu social. El nou local entrarà en funcionament un cop s'hi hagin fet les obres de condicionament.