Els alumnes de 5è de l´escola Paidos seran a partir d'ara padrins de lectura dels nens de P5. Es tracta d'una activitat cooperativa que es realitza en parelles (o en grups de tres) formades per alumnes de cinquè que exerceixen el rol de padrins i els alumnes de P5 que fan de fillols. L'alumne de cinquè adquireix el compromís de vetllar per l'aprenentatge lector del seu fillol. L'ajuda a aprendre a llegir, alhora que mira d´encomanar-li el gust per la lectura tot engrescant-lo a llegir el conte que entre tots dos aniran editant.

El funcionament d´aquesta activitat es desenvoluparà una hora a la setmana, mitja hora llegiran un conte que haurà escollit el padrí, l'altra mitja hora el fillol llegirà i intentarà entendre la pàgina del conte que el seu padrí li ha preparat, prèviament a la sessió (en una hora de llengua catalana) entre els dos, parlaran de com pot ser el dibuix per il·lustrar aquella pàgina, el dibuix el faran els nens/es de P5 en una altra hora de classe.

Els objectius de l´apadrinament lector són, l´aprenentatge de la lectura per els alumnes de 5 anys, el treball cooperatiu entre alumnes de edats diferents, el respecte i l´aprenentatge del treball en equip. Per aquest motiu les parelles signen un contracte amb el qual es comprometen a treballar junts, ajudant-se en tot el necessari.