Una cinquantena de comerços han sol·licitat integrar-se a la xarxa DRAGalert, un sistema d´alerta per a casos d´emergència que permet enviar avisos a la Policia Local a través d´una aplicació del telèfon mòbil. La Policia de Santpedor és un dels serveis pioners a Catalunya en posar en marxa aquesta iniciativa que té l´objectiu de donar més seguretat als establiments comercials alhora que permet una resposta immediata per part dels agents en cas d´emergència.

Amb aquest servei, la Policia Local fa un pas més en la implementació del programa de proximitat que va posar en marxa a finals de l´any passat amb el conjunt d´establiments de la CUSA, Comerciants Units de Santpedor, a través dels patrullatges preventius per l´àrea comercial del nucli urbà. L´alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, el sergent en cap de la Policia Local, Moisès Gimeno, i el responsable de comerç de l´Àrea de Relacions amb la Comunitat del cos policial, Dani Tella, van presentar els detalls del nou servei en una trobada amb els comerciants que va tenir lloc divendres passat, 27 de febrer, a la capella de Sant Andreu. Prèviament, durant el mes de febrer, els agents havien fet una campanya informativa a partir de visites individualitzades als establiments per tal d´explicar-los la seva implantació.

El DRAGalert és una aplicació mòbil per a telèfons i tauletes Android que permet demanar ajuda a la policia local en cas d´urgència a través d´un botó virtual que, en cas de polsar-se, genera un senyal d´emergència a l´ordinador de la central de la policia local, d´una banda, i al telèfon mòbil de la patrulla bo i indicant la ubicació de la persona que està demanant ajuda. Un cop s´ha dona l´avís, el botó virtual desapareix immediatament per donar pas al salvapantalles, de manera que l´acció passi totalment inadvertida a ulls del presumpte atracador/agressor.

Els titulars que vulguin donar-se d´alta al servei han d´emplenar una sol·licitud amb les dades referents a la ubicació de l´establiment que s´hi adhereix i que permetrà la localització immediata del punt de l´emergència perquè la patrulla s´hi dirigeixi de forma immediata. El DRAGalert està adreçat a tot tipus d´establiments, empreses així com centres públics o privats que no estiguin obligats per llei a instal·lar un sistema d´alarma, com és el cas d´entitats bancàries o joieries.