L'Ajuntament de Castellbell demanarà formalment a l'Institut Català de la Salut que rehabiliti el doctor Emili Viudes com a metge del poble. Viudes és un dels tres facultatius a qui el departament de Salut ha obert un expedient per haver atès funcionaris mutualistes al CAP quan no li corresponia fer-ho o per no haver-ho tramitat perquè l'ICS pogués cobrar. De fet, és l'únic dels tres que ja ha estat sancionat amb dos anys i mig d'inhabilitació. Els altres dos, tal com ja ha informat aquest diari, són el doctor Josep Cañellas, de Balsareny, i Jesús Castillo, metge de Monistrol de Montserrat.

La reclamació per part del consistori de Castellbell perquè es faci marxa enrere en la inhabilitació de Viudes es concreta en una moció en suport del facultatiu que era previst que el ple municipal aprovés ahir a la nit. En paral.lel s'ha estat portant a terme una campanya popular de recollida de firmes de suport al metge i fins ara se n'han aconseguit prop de 800.

La moció del consistori demana que "s'impulsi la revisió d'ofici de l'expedient", que "es rehabiliti el doctor Emili Viudes i Plazas en la seva plaça de metge de família adscrit a l'àrea bàsica de salut Montserrat, en totes les funcions i condicions", i que "s'elabori un protocol de comunicació amb els professionals d'atenció en les àrees de salut, on es donin les instruccions clares sobre com exercir i actuar en determinades situacions com la present".

En el text de l'acord del ple de l'Ajuntament es recorda que Emili Viudes va rebre el 23 de febrer passat la notificació de la resolució de l'expedient de suspensió de sou i feina, pel qual se li aplicava la sanció abans esmentada.