Claudia Vásquez, de 39 anys i resident de Castellgalí, figura a la llista de passatgers del vol 4U9525 de Germanwings, que dimarts es va estavellar als Alps francesos amb 150 persones a bord. Ella, però, es troba viva en haver canviat de plans a l'últim moment i allargar la seva estada uns dies més a Brasil, segons recull La Vanguardia en la seva edició digital. Com ella, altres tres viatgers més no es van presentar al mostrador tot i tenir bitllet pel vol estavellat.

Vásquez viu a Castellgalí amb el seu home, anglès, i els seus dos fills. És d'origen xilè i dirigeix una agència de màrqueting especialitzada en el sector alimentari. Ella mateixa ha relatat al diari esmentat que va comprar els bitllets pel vol de Germanwings fa temps per anar a la fira alimentària Anuga de Colònia. Li va sortir una reunió de treball a Brasil, va decidir quedar-s'hi uns dies més que i no es va recordar d'anul·lar el vol cap a Alemanya.

Tres treballadors d´una firma de Cal Marçal de Puig-reig també es van salvar de volar amb l´avió A320 sinistrat. El motiu és que l'atzar va fer que la gerent de la seva empresa triés un vol perquè tres treballadors de l'empresa viatgessin a Düsseldorf diferent del que dimarts va protagonitzar la tragèdia als Alps. Els seus operaris van volar dilluns tot i haver estat valorant fer-ho en el vol sinistrat. Aquesta decisió els ha salvat la vida, tal com reconeixia l'empresària de Puig-reig.