Els ciutadans de les comarques centrals escolliran el proper 24 de maig un total de 136 alcaldes i 974 regidors, que integraran durant els pròxims quatre anys els diversos ajuntaments que conformen aquest territori. Sumen 1.110 càrrecs electes que sortiran dels vots obtinguts per les candidatures que les diverses formacions polítiques que hi concorrin poden presentar fins al proper 20 d'abril.

La convocatòria d'aquestes eleccions es va fer oficial ahir amb la seva publicació al BOE. A partir d'aquí s'enceta un calendari d'accions a desenvolupar (vegeu la infografia de la pàgina 3) que van més enllà dels comicis del 24 de maig, perquè a banda d'escollir els representants als consistoris, del resultat de les eleccions també se'n derivarà la composició dels consells comarcals i de la diputació.

En aquest aspecte, la Catalunya Central presentarà alguns canvis respecte al 2011, a causa de la creació de la comarca del Moianès -ara en procés-, que constituirà un nou consell comarcal amb 19 membres (vegeu més informació a la pàgina 8 d'aquest mateix diari). Amb aquesta recomposició, i sempre que el procés culmini com està previst, el Bages perdrà cinc municipis, Osona un, i quatre el Vallès Oriental, si bé cap d'aquests tres consells comarcals no veurà alterat el seu nombre de representants.