Endesa va retirar, tractar i gestionar l'any passat gairebé 524 tones de residus a les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona. Són deixalles de tot tipus, derivades de les obres de manteniment i millora de la xarxa elèctrica que la companyia va realitzar en aquest territori.

Aquesta gestió és fruit de la progressiva implantació del sistema de gestió ambiental per part de la companyia. La major part dels residus recollits es van tractar a les instal·lacions que la companyia té habilitades a la subestació Congost de Manresa. Són infraestructures que ja estan degudament equipades amb un seguit de compartiments amb contenidors específics etiquetats d'acord amb la naturalesa de cada residu, i també consten d'un magatzem tancat per a residus especials. Des d'aquests contenidors, els residus es lliuren a gestors especialitzats per al seu aprofitament, o per a la la seva eliminació controlada en cas que no puguin ser reutilitzats.

Del total de material processat, 303 tones van ser de ferralla, aïlladors, runa, cables elèctrics, comptadors mecànics, pals de formigó, i paper i plàstic, mentre que les 221 restants corresponen a residus especials, com olis aïllants, emulsions d'aigua amb oli, o transformadors.