Súria i Callús seran els principals epicentres caramellaires del Bages aquest cap de setmana. Les dues poblacions mantenen amb força i molta participació una tradició que s'ha acabat convertint en una gran festa popular als dos municipis. Súria preveu reunir més de 700 caramellaires pels carrers, mentre que Callús superarà les 200 persones.

En els dos pobles el programa no es limita només a les cantades (és tradició que avui es volti per les cases de pagès i que demà al matí es faci el mateix pels carrers dels nuclis), sinó que es farceix de múltiples activitats paral·leles que amb els anys han anat donant sentit i conjunt a la festa.

A Súria, les caramelles tindran dos concerts de nit. Avui actuarà Lucky Luck, mentre que demà ho faran el conjunt basc Gatibu, Strombers, Pepet i Marieta, i La Banda del Coche Rojo. També es fa una cercavila amb xaranga, avui a la nit, i demà el tradicional esmorzar de Pasqua a la plaça Major del Poble Vell. A més, durant els dies de caramelles es poden visitar dues exposicions a la sala Cal Balaguer del Porxo.

A Callús, han apostat enguany per "modernitzar" les caramelles i tant avui com demà entonaran una sardana de l'eclèctic grup d'Osona Obeses, la Ben Plantada, que s'afegeix aquesta vegada a un repertori que té la Sardana de Callús com a pal de paller.

Les caramelles tenen fama a Súria i Callús, però hi ha moltes poblacions de la Catalunya Central que segueixen la tradició.