El santuari de Joncadella va acollir ahir el tradicional aplec de Dilluns Sant, que anualment organitza l'entitat Amics de Joncadella, i que aquesta vegada ha tingut una de les millors assistències dels últims anys. I és que, a diferència de les darreres edicions, en què la pluja va fer la guitza, el temps va ser ahir un bon aliat, i va fer que les activitats s'omplissin durant tota la jornada. Els organitzadors calculen que entre el matí i la tarda es van acostar fins al santuari unes 2.000 persones.

"Tant de bo cada any fos com aquest", apuntava en acabar la jornada el president dels Amics de Joncadella, Albert Puigdellívol. Recordava que fa dos anys totes les activitats es van haver de celebrar sota cobert, i 'any passat, la ballada de sardanes de la tarda es va haver de canviar per un concert dins el santuari, també com a conseqüència de la pluja.

Ahir, alguns dels assistents ja van pujar de bon matí a peu fins al santuari, majoritàriament provinents de Sant Joan, Santpedor, i també de Manresa, i cap al migdia l'exterior del santuari ja era ben ple. S'oferia pa torrat amb botifarra per esmorzar, i cap a les 12, quan es va acabar la missa i el concert de la coral Romança de Callús, ja s'havien repartit unes 500 botifarres. Després, es donava pas als tradicionals ballets de l'esbart La Verbena de Sant Joan, un dels plats forts de l'aplec.

A la tarda es reprenien els actes amb una pregària mariana, sardanes amb la Cobla Manresa, i un final de festa amb l'Hora dels adéus, interpretada per la mateixa cobla.